Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Salade met gegrilde mul tomatenvinaigrette en basilicum

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 st. mulfilet
4 st. vlees tomaat
6 el. Olijfolie
1 teentje knoflook
2 el. witte wijnazijn
200 gr. gemengde slasoorten
20 blaadjes basilicum

Bereiden

1.Pliceer de tomaten en snijd deze in vieren.

2.Ontdoe de partjes van zaadjes, het vruchtvlees van 1 tomaat in kleine blokjes snijden.

3.De rest van de tomaat in een eetlepel hete olijfolie aanzetten samen met het gesnipperde teentje knoflook en op een laag vuurtje zacht laten worden.

4.De saus met een staafmixer pureren en op smaak brengen met 4 eetlepels olijfolie, azijn, en peper en zout.

5.De sla wassen, drogen en in het midden van het bord leggen.

6.De tomatenblokjes hieromheen leggen.

7.Een eetlepel olie in een anti-bakkoekenpan zeer heet laten worden en de mulfilet hierin aan beide kanten bruin laten worden.

8.De vis op het sla bedje leggen en de saus heiromheen dresseren.

9.met de basilicum blaadjes garneren.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Bleekselderijsalade met cashewnoten
Haring met warme aardappelsalade endillemayonaise
Mosselsalade met radicchio en champignons
Kalkoensalade met meloen
Warme spinaziesalade met worst

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes